+381 (11) 429 0382 office@siping.rs

usluge

naslovna / usluge
worker photo

Ambasada Savezne Republike Nemačke u Beogradu

worker photo

KIBID DOO

worker photo

SCANIA

projektovanje

Šiping pruža kompletne usluge projektovanja što uključuje izradu tehničke dokumentacije u skladu sa važećim domaćim i međunarodnim standardima, na osnovu koje se mogu pribaviti sve dozvole i saglasnosti neophodne u fazi izgradnje objekta. Pri projektovanju upotrebljavamo najnoviju tehnologiju, savremene software-ske alate, kao i sopstvene originalne metode i modele razvijene u skladu sa specifičnim zahtevima naših korisnika. Posebnu pažnju posvećujemo stalnom usavršavanju zaposlenih. Naši inženjeri poseduju odgovarajuće licence za projektovanje i izvođenje radova i dugogodišnje iskustvo neophodno prilikom planiranja i realizacije projekata.

konsalting

Usluge konsaltinga su sastavni deo paketa profesionalnih usluga firme Šiping. Svojim korisnicima obezbeđujemo potpune i pravovremene informacije radi iznalaženja najoptimalnijeg rešenja u svim fazama projektovanja, počev od inicijalnih analiza potreba korisnika, preko planiranja i optimizacije investicije, izbora i strukture opreme, kao i pravilnog korišćenja i održavanja sistema nakon realizacije projekta.

worker photo

Blok 67a - Beograd

worker photo

Ikea - Beograd

worker photo

Nano Centar - Beograd

worker photo

Sportska Hala - Inđija

izvođenje

Aktivnosti izvođenja obuhvataju izvođenje po sistemu „ključ u ruke“, koji obuhvata nabavku, isporuku i montažu opreme u okviru elektro-energetskih sistema, telekomunikacionih sistema, sistema inteligentnih instalacija, kao i njihovo testiranje, puštanje u rad, odnosno integraciju u jedinstven sistem lak za upotrebu i održavanje.

worker photo

Beograd na vodi

worker photo

Beograd na vodi

worker photo

Life active centar

worker photo

SPLAV CORSO

nadzor

Profesionalan nadzor u toku izgradnje objekta podrazumeva koordinaciju pojedinih izvođača radova, terensku kontrolu kvaliteta izvođenih radova kao i izveštavanje korisnika o dinamici i statusu projekta.

worker photo

Crowne Plaza - Beograd

worker photo

Envy Hotel - belgrade

worker photo

japanska ambasada

worker photo

PRIVATNA VILA, BEOGRAD

worker photo

BAB-TEC, NEMAČKA

worker photo

PRIVATNA KUĆA, SUBOTICA

worker photo

GALERIJA SHOPPING CENTAR

worker photo

STAMBENA ZGRADA, BEOGRAD

worker photo

HOTEL GORSKI, KOPAONIK

worker photo

MSU, BEOGRAD

Pametne kuće – inteligentne elektroinstalacije koje objedinjuju sve instalacije u objektu u jednu kao zamena za klasične instalacije...

PAMETNE KUĆE VAM OMOGUĆAVAJU AUTOMATSKO UPRAVLJANJE:
PAMETNE KUĆE VAM PRUŽAJU:
MOGUĆNOSTI UPRAVLJANJA:

PRIMERI FUNKCIJA PAMETNE KUĆE

Komfor pametne kuće - Posle večere sa svojim partnerom spremate se da gledate film, pritiskom na samo jedan taster spuštaju se noćne zavese, glavna rasveta u sobi se gasi, dodatna rasveta se prigušuje, uključuje se klima uređaj… Ušteda energije – kontrolom grejanja - Vremenska stanica prati položaj sunca i automatski podiže roletne na osunčanoj strani kako bi se iskoristila sunčeva energija za dogrevanje prostorije. Ukoliko napustite prostoriju senzori prisustva to detektuju i automatski se zatvaraju ventili na radijatorima i održava se temperatura prostorije na 16 stepeni, čim ponovo uđete u prostoriju temperatura se diže na zadatu vrednost. Ušteda energije – kontrolom klimatizacije - Vremenska stanica prati položaj sunca i automatski spušta roletne na osunčanoj strani kako bi se sprečilo zagrevanje prostorije. Ukoliko napustite prostoriju senzori prisustva to detektuju i automatski se gasi klima uređaj i održava se temperatura prostorije na 30 stepeni, čim ponovo uđete u prostoriju temperatura se spušta na zadatu vrednost. Ušteda energije – kontrolom rasvete - U svim prostorijama postavljaju se senzori prisustva i osvetljenosti, tako da se rasveta automatski uključuje i isključuje u zavisnosti da li se neko nalazi u prostoriji i da li je prirodno osvetljenje dovoljno. Sigurnost pametne kuće - protiv provala - Uključivanjem alarmnog moda na centralnom displeju senzori prisustva koji se koriste za kontrolu rasvete, grejanja i hlađenja prelaze u alarmni režim. Ukoliko dođe do provale, oglašava se alarmna sirena, pale se sva svetla u objektu, sistem vas obaveštava na telefon. Sigurnost pametne kuće - tehnički alarmi - Na potencijalnim mestima uzroka opasnosti postavljaju se senzori poplave, gasa ili požara. U slučaju da neki od senzora odreaguje automatski se zatvaraju dovodi vode, gasa i električne energije, oglašava se alarm i sistem Vas obaveštava na telefon.

NAŠE USLUGE

Bavimo se savetovanjem, projektovanjem, instalacijom i održavanjem sistema pametne kuće. Naša rešenja smo bazirali na jedinom svetski priznatom standardu kućne automatike KNX, čiji smo sertifikovani partner. U okviru KNX standarda postoji preko 300 sertifikovanih proizvičača koji proizvode opremu koja je međusobno kompatibilna. To nam daje mogućnost velike modularnosti, zamene opreme novijim tipom bez dodatnog kabliranja i izbor opreme u skladu za zahtevima i budžetom klijenta. Sa svakim klijentom se trudimo da ostvarimo dugoročnu saradnju Oprema koju koristimo je isključivo vrhunskog kvaliteta renomiranih svetskih proizvođača u oblasti kućne automatike, ABB Nemačka, Jung Austrija, Zennio Španija, BAB-Tec Nemačka itd.

worker photo

Danila Lekica

worker photo

Danila Lekica Fasadni zid FZ1 Zapad

Šiping d.o.o. se bavi energetskom efikasnošću od samog početka aktuelizacije ovog problema u građevinarstvu u Srbiji, ima licencirane inženjere energetske efikasnosti i ovlašćen je od strane Ministarstva gređevine i urbanizma Republike Srbije za izdavanje sertifikata o energetskim svojstvima objekata ( energetski pasoš ).

Vršimo usluge:

Izrada elaborata energetske efikasnosti podrazumeva analizu i proračun svih elemenata neophodnih za validnu ocenu energetskih karakteristika objekta u skladu sa postojećim propisima. Elaborat energetske efikasnosti je potrebno predati u sklopu tehničke dokumentacije koja se prilaže za izdavanje građevinske dozvole. Izdavanje sertifikata o energetskim svojstvima objekata ( energetski pasoš ) obuhvata energetski pregled zgrade, vrednovanje stavki prilikom energetskog pregleda zgrada, izradu izveštaja o obavljenom energetskom pregledu i izdavanje energetskog pasoša tj. sertifikata o energetskim svojstvima zgrade čiji je sadržaj usklađen sa pravilnikom o uslovima, sadržini i načinu izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada. Energetski pasoš je potrebno priložiti u sklopu tehničke dokumentacije u cilju dobijanja upotrebne dozvole. Energetski pasoš i elaborat energetske efikasnosti zgrada je potrebno izraditi za nove objekte, kao i za postojeće objekte koji se rekonstruišu, adaptiraju, saniraju ili energetski saniraju. Takođe se predviđa da se energetski pasoši izdaju za zgrade ili delove zgrada koje se prodaju ili daju u zakup. Energetski pasoš predstavlja dokument koji daje vrlo bitne podatke kako vlasniku tako i potencijalnim kupcima i zakupcima objekta jer sadrži parametre za ocenu potrošnje energije. Tako u slučaju objekata sa visokom energetskom efikasnošću znamo da imamo bitne uštede u toku korišćenja objekta pa je samim tim i cena takvih objekata viša na tržištu nekretnina. Energetski pasoš takođe sadrži i deo koji sugeriše na koji način energetska efikasnost objekta može biti poboljšana pa samim tim potencijalnom kupcu govori o mogućim dodatnim investicionim troškovima. Način na koji je zgrada sagrađena, izolovana, sistem grejanja i hlađenja kao i tip goriva koji koristi su činioci koji definišu emisiju ugljen-dioksida te zgrade, taj podatak je takođe deo pasoša i on služi za ocenu uticaja objekta na životnu sredinu pa je u neku ruku energetski pasoš i svojevrstan “ekološki pasoš”.

worker photo

Airport NT   1 MW

worker photo
worker photo

MASTER TEAM   200 kW

worker photo
worker photo

Etnografski muzej   40kW

worker photo
worker photo

Valdom   510 kW

worker photo

Promena zakonske regulative dala je mogućnost kompanijama koje se bave industrijskom proizvodnjom, kao i privatnim investitorima da na relativno jednostavan način izgrade svoju sopstvenu solarnu elektranu. Skok cene energije na svetskom i lokalnom nivou, kao i napredak u razvoju tehnologije u proizvodnji solarnih panela i ostale opreme, značajno su uticali na period povrata investicije, koji se meri u samo nekoliko godina, dok se benefit korišćenja proizvedene energije produžava na 25 godina i više. Procenat smanjenja efikasnosti solarne elektrane je relativno mali tokom eksploatacije, dok je održavanje elektrane jednostavno. Firma ŠIPING nudi izgradnju solarne elektrane po sistemu ključ u ruke. Sam process izgradnje se sastoji iz nekoliko ključnih tačaka:

Gore su prikazani realizovani projekti solarnih elektrana koje je firma ŠIPING izgradila sa svojim pouzdanim kooperantima, kao i projekti čija je realizacija u toku.